dissabte, de febrer 26, 2011

Hunger


Devastadora manera d'explicar les últimes setmanes d'uns presos membres de l'IRA en una presó d'alta seguretat d'Irlanda del Nord. Guardes britànics intenten acabar amb la dignitat dels presos irlandesos, i amb una minuciositat i cruesa extrema, Macqueen ens endinssa en el conflicte dividint la pel.lícula en tres parts.

Primer veiem la quotidianitat de la vaga de neteja dels presos, i la violència que van utilitzar els guardians contra ells sense pràcticament gens de diàleg; en segon lloc, hi ha un increïble diàleg entre un dels presos, Bobby Sand, i un sacerdot entre cigarret i cigarret; per acabar, veiem de molt a prop la vaga de fam de Bobby Sand que acabarà sent el protagonista de la cinta. És espectacular.

dilluns, de febrer 21, 2011

Pissing in a River



Una escena de "All Over Me", pel.lícula adolescent per excel.lència, amb Pissing in a River de Patti Smith de fons. Feia molts anys que no veia i és brutal.

dijous, de febrer 17, 2011

Patti Smith


Em recordo estirada al meu llit, en aquella edat en que tot sembla molt difícil i ningú sembla capaç de poder entendre res, escoltant Horses a tot volum sense parar. Veure-la dilluns al Palau de la Música serà especial, n'estic convençuda.

Andorra



El record d'un increïble i divertidíssim cap de setmana ple de boira, muntanyes, estiraments, intents d'excursions, fred, pastissos, sopes, dibuixos i cançons de novembre. Què se n'ha fet d'aquelles flors? en el vídeo muntat (per fi), per sempre.

dilluns, de febrer 14, 2011

Cuando en el mundo aparece un verdadero genio, puede identificársele por este signo: todos los necios se conjuran contra él.

Johnathan Swift

dimecres, de febrer 09, 2011

L'accordéoniste


Elle écoute la java
Mais elle ne la danse pas
Elle ne regarde même pas la piste
Et ses yeux amoureux
Suivent le jeu nerveux
Et les doigts secs et longs de l'artiste
Ça lui rentre dans la peau
Par le bas, par le haut
Elle a envie de chanter
C'est physique
Tout son être est tendu
Son souffle est suspendu
C'est une vraie tordue de la musique

i cantat per la Martha Wainwright és la bomba,
m'han fet descobrir.

dimarts, de febrer 08, 2011

dijous, de febrer 03, 2011

4t 1a

dimarts, de febrer 01, 2011

oh magpie!











Oh magpie! és una noia nascuda a Saragossa que viu a Madrid i té una web increïbe. Fa fotos i dibuixa, entre altres coses. Les seves fotografies i el món que ens ensenya a través de la seva càmara em fa pensar en el de Erin Nelson. Tot és tan tendre, tan càlid, tan que t'hi voldries quedar...

The New Pornographers